Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

Visie en missie

Over Corecase

Corecase is gespecialiseerd in Human Development. We richten ons op de toekomst van lerende organisatieseffectieve teams en de professionele identiteit van medewerkers. Corecase begeleidt en adviseert organisaties en hun medewerkers bij hun leerprocessen en professionele ontwikkeling.

Wij helpen uw organisatie groeien, maken uw systeem sterker en we ondersteunen bij verandering. Corecase adviseert, begeleidt en coacht directies, teams en professionals bij de groei en ontwikkeling in relatie tot werk, opleiden, trainen, persoonlijke ontwikkeling, leren en presteren. 

Waar staat Corecase voor?
In de huidige dynamische wereld waar de lerende organisatie zich in begeeft begeleiden wij sterk op relatie, context en samenspel. Corecase legt bij de begeleiding van de lerende organisatie de focus op excellentie, ethiek, identiteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid.
Bij het begeleiden van teams leggen wij de nadruk op non-lineaire teamontwikkeling, het doorlopen van fases is vervangen door het teamleren rondom de opgave. Om professionals het inzicht te geven waarin ze uniek zijn, legt Corecase bij loopbaanbegeleiding, talentontwikkeling en de persoonlijke ontwikkeling van de professional de focus op het handelen vanuit de professionele identiteit. 

Door middel van onze assessments willen wij de kern van de zaak benoemen en niet het symptoom bestrijden. Wij maken bij onze assessments gebruik van gevalideerde en gestandaardiseerde testen.  We gebruiken bij onze begeleiding vijf leidende principes: motivatie, tijdbeheer, wijsheid en kennis, spirituele kracht en herstel. Dit noemen we de 5 Corecase Corecompetences. Deze 5 Corecompetences vormen het fundament onder al onze begeleidingstrajecten.

De uitkomsten van analyses en de reflecties daarop vormen de basis om daar waar 

  • onbalans is, weer evenwicht creëren,
  • ordening ontbreekt, weer te structureren
  • aanvaarding ontbreekt weer te leren hechten.

We gaan er voor dat iedere medewerker “op zijn plek” zit en zich gewaardeerd weet. 

Waar komt de naam Corecase vandaan?

De naam Corecase is ontstaan uit de twee Engelse woorden, namelijk Corebusiness en Businesscase. De filosofische  hierbij is dat de business wel een crises kan doorstaan, en zelfs kan wegvallen, maar dat de zaak en de kern aanwezig blijven. . De identiteit gaat niet verloren, want dat vormt de kern van de zaak, oftewel de Corecase. Het gaat ons om het wezenlijke in werken en ondernemen.

Wat is het achterliggende idee achter de slogan: Leren is de kern?

De kern van de zaak in onze huidige kenniseconomie ligt niet meer zozeer in het beschouwen van leren en werken als afzonderlijke activiteiten. Het leren is eigenlijk het werk zelf, dat is de kern van de zaak. Korter gezegd: leren is de kern!  

Voor wie werkt Corecase? Wie zijn de opdrachtgevers?

Wij werken voor bedrijven in de maakindustrie, de installatietechniek, maritiem, retail, het onderwijs en voor diverse gemeenten.

 

Neem contact met ons op

 

Onze trajecten leiden tot:

  • Inzicht in Professionele identiteit
  • Gemotiveerde en bevlogen medewerkers
  • Duurzame inzetbaarheid van Professionals
  • Effectieve Teams
  • Leiderschap met resultaat
  • Sterker systemen en bedrijfsprocessen
  • Betere opbrengsten

 

Wilt u meer informatie over onze diensten?  
Vul het contactformulier in en we nemen contact
met u op.

 

  

 

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?