Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

OVER ORDENING, AANVAARDING EN ANALYSE

Waarom is ordening belangrijk?

In de globaliserende en haastige wereld van onze netwerksamenleving is er grote behoefte aan ordening. Met name in de verwerking van alles wat via "in stuff" ons bereikt. Alle gadgets en boeken over timemanagement beloven ons dat we grip krijgen op het jachtige leven. In de vragen die door onze klanten gesteld worden bij het aangaan van coachings,- en begeleidingstrajecten blijkt echter dat er veelal sprake is van onbalans. En onbalans leidt vaak tot negatieve bijeffecten zoals inefficentie in de bedrijfsprocessen van uw organisatie of burnout bij de professionals.

Wat is bepalend voor aanvaarding?

Daarnaast ervaren klanten en hun medewerkers in toenemende mate onbalans in aanvaarding van de menselijke waarde. Prestatie en goedkeuring van anderen bepalen volgens ons niet uitsluitend de eigenwaarde van een individuele medewerker. Wij zijn van mening dat een ieder mag zijn wie hij of zij is, iedereen mag met zijn of haar talenten een bijdrage leveren aan het arbeidsproces.

Waarom is een analyse belangrijk?

Zelfanalyse (door middel van een ontwikkelingsscan of assesment) of een cultuuranalyse van uw organisatie of team geven ondernemers, managers en professionals, inzicht in de kracht van de organisatie, maar ook in de valkuilen en ontwikkelingspunten. Wat is er nodig voor de manager en zijn team? Welke vaardigheden moeten versterkt worden? Op welke manier kunt u inspelen op verandering?  Past de rol van een professional met zijn talenten nog bij de omgeving van de wereld waarin de klantbehoefte snel verandert? Daarbij is de waardering van de mens achter het gezicht van het hoogste belang. Daar zit de echte waarde, de real Human Resources. Ook als het gaat om de zogenoemde soft skills. Juist uit zelfanalyse blijkt dat de uiterlijke orde een direct gevolg is van de innerlijke orde. De innerlijke orde van de medewerker, maar ook de innerlijk orde van uw organisatie of team. 

 

Neem contact op

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?