Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

 

Leiderschap

Wat is leiderschap?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom iemand jou als leider zou willen hebben? Wat is daarvoor nodig? En hoe verbindt jij je persoonlijk leiderschap met het leiden van een organisatie? Leiderschap kun je niet leren uit een boekje: leiders leren in de praktijk.

Maar wat maakt iemand tot een leider? Tot een goede en effectieve leider? Want dat wil je toch graag zijn, niet waar? Het gaat je toch om leiderschap dat werkt? En dat is in de dagelijkse praktijk niet zo eenvoudig. En het is ook niet eenvoudig vast te stellen. “Leiderschap is een van de meest waargenomen en minst begrepen fenomenen op aarde” schreef James MacGregor Burns in de vorige eeuw. 

Leidinggeven is eigenlijk het meebewegen met het functioneren en de ontwikkeling van medewerkers.

Wat is het doel van leiderschap? 

Het doel van leiderschap is om jouw medewerker(s) op een steeds hoger ontwikkelingsniveau te brengen. Bij de één vereist dat veel instructie, de ander komt pas tot bloei als taken en bevoegdheden worden gedelegeerd. In feite komt het neer op vier basisstijlen van leidinggeven. Het effect van deze stijlen hangt af van de situatie waarin zij worden ingezet.


Leiderschapassessment

Corecase helpt om inzicht te krijgen in welke leiderschapskwaliteiten jij hebt en hoe je deze in verschillende situaties het beste in kan zetten. Ontdek met het Leiderschapsassessment van Corecase jouw leiderschapscompetenties. Je krijgt inzicht in je leiderschapsrollen, kwaliteiten en valkuilen. Het assessment wordt door ons ingezet in selectiesituaties om inzicht te geven in leiderschapskwaliteiten van een kandidaat. De inzichten uit het Corecase Leiderschapsassessment kan je ook gebruiken voor je eigen ontwikkeling als leider.

 

Wat wil jij ontwikkelen in je leiderschap?

Wil je een assessment af laten nemen, of wil je hulp bij je leiderschapsontwikkeling?  Begeleiding of coaching? Stuur een Email of bel voor een afspraak. We gaan graag met je een conversatie aan. 

 

Neem contact met ons op.
 

AANBEVOLEN ASSESMENTS EN TESTEN

  • Leiderschapsassessment
  • Quinn Managementrollen
  • Situationeel Leiderschap

 

 

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?