Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

Corecase Big Five

De naam van dit persoonlijkheidsmodel slaat op de vijf karaktertrekken die het onderscheidt. De Big Five theorie is onder psychologen algemeen geaccepteerd als het belangrijkste persoonlijkheidsmodel in zijn soort.

The Big Five is een theoretisch neutraal model, gebaseerd op het voorkomen van persoonsbeschrijvende termen in de natuurlijke taal. In dit model worden individuele verschillen gegroepeerd in vijf onafhankelijke factoren, te weten

  1. extraversie,
  2. altruïsme (vriendelijkheid),
  3. openheid (voor nieuwe dingen),
  4. consciëntieusheid (ordelijkheid)
  5. neuroticisme (emotionele instabiliteit).

De laatste twee eigenschappen worden als meest bepalend gezien voor het functioneren in een werksituatie. Het Big Five model wordt ook gebruikt om leiderschapsmodellen te plaatsen.

Benchmark

In deze rapportage kan de eigen score vergeleken worden met de gemiddelde score zoals we die in Nederland gemeten hebben. Zo kan tot op facetniveau gekeken worden of de eigen score vaak of weinig voorkomt.

Contact

Bent u geïnteresseerd in deze test neem dan contact met ons op via het contactformulier, zodat wij aan de hand van uw behoefe en vragen een  gericht advies kunnen geven.

 

 

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?