Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen
 

SIMA ® Motivatieanalyse

Genieten van uw werk, uw boterham verdienen met iets wat u leuk vindt, met iets waarvoor u in de wieg gelegd bent… Te mooi om waar te zijn? Een voorrecht voor de enkeling? 'Nee', zegt Arthur Miller. Hij heeft een methode ontwikkeld om mensen te laten ontdekken waardoor zij gemotiveerd worden: de SIMA®-methode. Corecase begeleidt mensen bij het in kaart brengen van een eigen SIMA® Motivatieprofiel van voorkeursgedrag door middel van een persoonlijk motivatie onderzoek.

Informatie aanvragen       

Wat is SIMA® eigenlijk?

Geen test

SIMA© staat voor ‘Systeem voor Individuele Motivatie Analyse’. In tegenstelling tot veel instrumenten voor coaching is de SIMA© analyse geen test. De informatie in het SIMA© motivatiepatroon komt tot stand door een grondige analyse van activiteiten die iemand zelf in zijn leven heeft ondernomen, waarvoor geldt dat ze succesvol en met plezier zijn gedaan. De basisgedachte achter de SIMA © methodiek is dat gedrag uit het verleden de beste voorspeller is van toekomstig gedrag.

 

Duurzaam motivatiepatroon

Het motivatiepatroon geeft inzicht in individueel talent en motivatie. Het verklaart hoe het komt dat mensen in hun functie al dan niet succesvol zijn en plezier hebben. Het is, in tegenstelling tot veel psychologische tests, geen momentopname maar een constant en duurzaam patroon van de elementen die nodig zijn voor het succesvol invullen van een functie. Juist de combinatie van deze elementen maakt het motivatiepatroon uniek. Met de inzichten is het mogelijk om huidige of toekomstige functies te onderzoeken en de ingrediënten te bepalen die nodig zijn om gemotiveerd te werken en goed te presteren.Wat voor inzichten krijg ik als ik een persoonlijk motivatiepatroon laat maken?

 
 

 

Na het opstellen van een Motivatieprofiel weet je:

  • wat jou het meest motiveert (de centrale drijfveer);
  • wat jou energie geeft, maar ook datgene wat juist frustreert en blokkeert;
  • met welke onderwerpen jij je het liefst bezighoudt;
  • welke vaardigheden jij van nature graag en goed inzet;
  • onder welke werkomstandigheden jij het beste functioneert;
  • welke werkverhouding (of werkrol) goed bij jou past.

 

Na het maken van een Motivatieprofiel ga je:

  • bewuster kiezen wat er bij jou past in je studie of je werk
  • beter gesprekken voeren over jouw vaardigheden en kwaliteiten
  • gerichter om met hetgeen je al dan niet kunt bereiken

 

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?