Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

OUTPLACEMENT EN TRANSITIEBEGELEIDING

Corecase verzorgt outplacement. Dat doen we op geheel eigen wijze namelijk op maat en kleinschalig. Corecase voert alleen outplacementtrajecten uit met deelnemers waarbij een absolute klik is en we er samen voor kunnen gaan.


INFORMATIE VOOR WERKGEVER EN WERKNEMER

Er is een situatie ontstaan waarbij ontslag dreigt. Hetzij verwijtbaar, hetzij niet-verwijtbaar of om redenen van bedrijfseconomische aard of reorganisatie. Ons advies is in alle gevallen: kies niet voor strijd maar focus op het perspectief voor de toekomst. 

 
BEMIDDELING BIJ OUTPLACEMENT

Vaak kunnen wij nog bemiddelen om voor beide partijen tot een goede oplossing te komen. Wij laten ons – waar nodig – bijstaan door onze eigen HRM-adviseurs of door een partner-advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Door een goede bemiddeling kunnen we komen tot een deal tussen beide partijen. Ook dat is maatwerk. Individuele situaties zijn doorgaans niet te vergelijken.

 Informatie aanvragen  Terug naar overzicht outplacement 

 
ALGEMENE BESCHRIJVING VAN EEN OUTPLACEMENTTRAJECT

Verwerking en afscheid
Ieder outplacementtraject begint met een stuk verwerking van het ontslag. De ene deelnemer doet daar langer over dan de andere. Maar om u goed op uw toekomst te kunnen richten, is het zaak om weer fris en vol positieve energie vooruit te gaan.
Uw profiel en mogelijkheden in kaart brengen. 
Het tweede onderdeel bestaat uit het maken van een profiel. Wie bent u? Over welke eigenschappen beschikt u? Welke vaardigheden hebt u in huis? Welke opleidingen hebt u genoten? Wat is uw werkervaring? Aan de hand van dit profiel, uw ambities, uw loopbaanwaarden maken wij samen met u een CV en LinkedIn profiel waar u mee voor de dag kunt komen.
Arbeidsmarktoriëntatie en de trainingen solliciteren / netwerken.
Aan de hand van uw profiel maken we een selectie van functies en organisaties die goed bij u passen en die matchen met uw profiel.
Ondertussen begeleiden we u in het voeren van sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken.
Aan de slag: netwerken en solliciteren 
Onderdeel 4 bestaat uit het netwerken en solliciteren bij bedrijven. Dat kunnen onder andere open sollicitaties zijn.
De juiste baan gevonden?
We helpen u om de voorwaarden van uw nieuwe werkgever nog eens tegen het licht te houden, we screenen samen met u de arbeidsovereenkomst en de secundaire voorwaarden. En samen met u vieren wij een feestje omdat het u gelukt is afstand te nemen van het oude en te kiezen voor de toekomst.

 

MOGELIJKHEDEN VOOR EEN OUTPLACEMENTRAJECT

Zeer beperkt traject van 6 sessies: Een traject waarin we samen met u het profiel vaststellen en onderzoeken welke functies en organisaties bij u passen. Het traject duurt maximaal drie weken. Per week vinden twee sessies plaats. 
Begeleiding van maximaal 6 maand: Een traject waarbij wekelijks een sessie plaatsvindt maar waarbij we alle onderdelen bij langs gaan maar waar u begeleid wordt tot een periode van maximaal 6 maanden. Hebt u daarna de baan nog niet gevonden dan moet u op eigen kracht verder. 
Uitgebreid traject: begeleiding tot aan de volgende baan. Bij een uitgebreid traject volgt u alle onderdelen uit ons outplacementprogramma dat wij uiteraard op maat samenstellen. Corecase garandeert begeleiding totdat u een baan gevonden hebt. Bij een uitgebreid traject gaan we in de laatste fase van arbeidsmarktoriëntatie en netwerken ook actief voor u aan de slag om u bekend te maken binnen ons netwerk.

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?