Pagina wordt geladen ...
zoeken
Contact opnemen

7 TIPS !

1. Stop met solliciteren

Als je solliciteren alleen maar ziet als het vinden van een baan, beperk je je blik. Je gaat er dan namelijk vanuit, dat de baan die je zoekt al bestaat. En die moet dan maar net vrij komen. Het liefst bij jou in de buurt. Wat als je nu eens stopt met solliciteren en begint met het creëren van werk?

2. Creëer werk dat je echt wilt 

Veel mensen zoeken een baan die ze helemaal niet willen. En vinden het gek dat ze nergens worden aangenomen. Solliciteren naar een baan die je niet wilt, vreet energie. Bovendien is de kans op succes klein. Een werkgever merkt in een gesprek, vaak zelfs al in je brief, heel snel of je van binnenuit gemotiveerd bent. Doe jezelf een lol. Creëer werk dat je wél wilt. Werk dat past bij wie je van nature bent. Weet je niet wat voor werk dat is? Weet je niet wat bij je past? Ga dat dan eerst onderzoeken. Wij kunnen je helpen met ons "Wat zoek je in je werk programma" (WZJIJW).

3. Breng je netwerk en zoekgebied in kaart 

Een netwerk is belangrijk bij het creëren van werk. Iedereen heeft een netwerk. Jij ook. Maak een lijstje met mensen die je kent die je mogelijk kunnen helpen. Voeg daar vervolgens organisaties aan toe die je aanspreken. Je kunt vervolgens de mensen en organisaties benaderen, maar wij willen je ook helpen om de jusite mensen te benaderen. Je kunt ook bij ons een training netwerken volgen.

4. Kies een manier van werk creëren die bij je past 

Werk creëren kan op 101 manieren. Je kunt netwerkgesprekken voeren, een dag meelopen, met een brief en cv op maat op vacatures reageren, actief worden op social media, vrijwilligerswerk doen in de richting van het werk dat je wilt, open dagen bezoeken, websites van aantrekkelijke organisaties bekijken, jaarverslagen opvragen, je aanmelden voor vacaturealerts, open sollicitaties doen, je inschrijven bij werving- & selectiebureaus, De Creatiespiraal gebruiken, de mogelijkheden om voor jezelf te beginnen onderzoeken. En nog veel meer. Denk niet dat je dit allemaal moet doen. Kijk naar waar je talenten en voorkeuren liggen en waar je energie van krijgt, en kies daar je activiteiten op uit.

5. Zoek andere werkzoekenden op 

Op verschillende plaatsen zijn activiteiten voor werkzoekenden. Kijk of je zoiets ook binnen jouw gemeente kunt vinden. Is dat er niet? Start zelf een groep. Je kent vast meer mensen die ander werk willen creëren. Stimuleer elkaar, leer van elkaar, adviseer elkaar, gebruik elkaars netwerk. Word elkaars netwerk. Je zult merken dat zulke contacten je energie geven.

6. Plan rustmomenten in 

Voor je het weet zit je elk vrij uurtje te LinkedInnen. Plan rustmomenten in en doe dan iets wat je energie geeft. Ga in bad, lees een boek, ga wandelen in de natuur, kijk een film, ga winkelen, of doe helemaal niets. Voel je daar niet schuldig over. Je hebt dat nodig.

7. Schakel een loopbaancoach in 

Werk creëren is iets wat je niet dagelijks doet. Misschien heb je het nog nooit eerder gedaan. Je hebt er in ieder geval nooit les in gehad. Terwijl de arbeidsmarkt dat wel van je vraagt. Het is dus niet gek als het je niet goed lukt. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

Leren is de kern. Hulp nodig bij uw HRD vraagstukken?   Neem contact op

Testen en Assessements

Corecase heeft ruime ervaring met testen en assessments die specifiek gericht zijn op


We maken gebruik van meer dan dertig testen. De testen zijn gebaseerd op wetenschappelijk principes die wereldwijd worden toegepast.

 

Bekijk al onze testen

Wachtwoord vergeten?