• Bel ons voor advies 06 81 029 299
  • Twitter
  • Linkedin
  • Google plus

 

Lastige werksituatie

Loopt het niet goed op je werk? Heb je het te druk? Zit je midden in de hectiek van een reorganisatie? Dreigend ontslag? Middenin een conflict? Begrijp je je collega’s niet? Heb je moeite overzicht te houden? 

Als je het gevoel hebt dat de uren en dagen tussen je vingers doorglippen, en dat je de zaken van vandaag gisteren al had moeten regelen, kijk dan uit dat je niet in een zinkgat verdwijnt.

Je doet er goed aan om orde in je leven te brengen. Als je alle moeite moet doen om jezelf steeds weer te bewijzen en je functie niet meer in overeenstemming is met je motivatie dan is het goed om eens een motivatieprofiel te laten maken. Past het werk wat ik doe wel bij mij? Zit ik wel in de goede rol waar ik mijn vaardigheden tot waarde kan brengen? Ben ik gemotiveerd voor hetgeen ik doe?


 

Zinkgaten en het zinkgatsyndroom.

Zinkgaten kunnen op natuurlijke wijze ontstaan maar er zijn ook zinkgaten die door menselijk handelen ontstaan. In gebieden waar veel grondwater uit de aardlagen is weggepompt is er een grotere kans op het ontstaan van zinkgaten. In mijngebieden is er eveneens een grotere kans op het instorten van mijngangen en daarmee gepaard gaande zinkgaten. (bron: wetenschap.infonu.nl) In zijn bekende boek "Breng orde in je innerlijke leven" schrijft Gordon McDonald in zijn eerste hoofdstuk over het zogenaamde zinkgatsyndroom. Letterlijk schrijft hij: 'Plotseling zakt alles in, wat je het angstige gevoel geeft dat helemaal niets - zelfs niet de grond onder je voeten - nog betrouwbaar is. Het leven van veel mensen is te vergelijken met zo'n zinkgat. Het is heel goed mogelijk dat velen van ons zich op een of andere moment aan de rand van een zinkgat bevinden.... Soms lijkt er maar maar weinig te zijn wat een inzinking zoals een zinkgat kan voorkomen. (McDonald, G. - 2016)  Wat is er aan de hand?  


 

Wat is er aan de hand?

Als je het gevoel hebt ook aan de rand van een zinkgat te staan, dat alles onder je voeten onverwacht wegslaat,  dan kan dat met verschillende zaken te maken hebben. Veelal heeft het te maken met een verwaarlosing van het innerlijke leven Als er onafgebroken een beroep op je tijd wordt gedaan en je constant aan de verwachting van een ander moet voldoen dan kan dat leiden tot faalangst, controledwang of tot piekeren, of misschien neem je te veel verantwoordelijkheid. Dan kun je het gevoel krijgen dat je nietmeer jezelf mag zijn. Je komt dan in overlevingsmechanismen terecht om het zinkgat niet ingesleurd te worden. 


 

Persoonlijke ontwikkeling

Loop je tegen een dergelijke situatie aan, kom dan eens vrijblijvend praten. Wij kunnen je in verschillende situaties helpen om weer tot ordening en aanvaarding te komen. Corecase geeft trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld onze timemanagement training.Veelal combineren wij diverse trainingen in een individueel en effectief “op maat” gemaakt coachingstraject. 

Stuur een Email, vul het contactformulier in, bel voor een afspraak of kom langs. 


 

Meer over zinkgaten

http://nos.nl/artikel/2148559-auto-zakt-in-bussum-in-zinkgat.html

http://nos.nl/artikel/2122809-opeens-hadden-we-een-zwembad-in-de-tuin.html

http://nos.nl/artikel/2033541-zinkgat-in-breda-slokt-auto-deels-op.html       

http://nos.nl/artikel/2054317-zinkgat-slokt-vijf-voetgangers-op-in-china.html

 

 

 

 

 

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten aanwezig.

 

 
Heeft u een login account? Dan kunt u hier inloggen.


 

corecase

Toon Slurinkhof 51
8264 DG Kampen

06 81 029 299

cees@corecase.nl

every case has a face